Foto: Miroslav Lelas
A DI SI TI?
Prosinac 9, 2017
ggts110god
Obilježavanje 110 godina strukovnog obrazovanja u arhitekturi i građevinarstvu te 40 god. geodezije
Prosinac 11, 2017

Terenska nastava: Posjet izložbi: “Nikola Tesla – mind from the future”

WhatsApp Image 2017-12-10 at 09.47.57

U subotu 9. prosinca 2017. učenici 4.c razreda zajedno sa svojom razrednicom Vanjom Perišin Ćorić uputili su se u Zagreb na stručni posjet izložbi: “Nikola Tesla – mind from the future” Izložba o Nikoli Tesli, hrvatskom i svjetskom vizionaru, postavljena je u Meštrovićevom paviljonu, čija povijest je bila burna i mijenjala se u skladu s politikom vremena. Učenici su imali priliku vidjeti i upoznati se sa životom i djelom najvećeg izumitelja svih vremena na suvremen i dinamičan način, uz primjenu najnovijih tehnologija u čemu su posebno uživali. Autorica ove iznimne izložbe je Helena Bulaja Madunić koja u svom uvodu kaže:

            “Uronjeni u magični svijet genija Nikole Tesle te povezivanjem elemenata ‘živog’ filma, video scenografije, računalne igre i čarobne hologramske-svjetlosne avanture u jedinstveni multimedijski doživljaj proširene realnosti, ovom izložbom želimo Vas odvesti na kontemplativno ‘putovanje’ bez početka i kraja, kroz proces inspiracije, kreativnosti i stvaranja.” (http://teslamindfromthefuture.com/ ).

Posjetili smo djelo hrvatske moderne HNB koju je projektirao Viktor Kovačić.

 Poslijepodnevne sate iskoristili smo u šetnji Zagrebom, od Zrinjevca i Adventskog sajma pa do Trga Bana Jelačića, tunela Grič, Gornjeg grada i katedrale. Jednom riječju ovo je bio prekrasan stručni izlet u najljepše doba godine, posebno lijep jer je bilo i snijega.

WhatsApp Image 2017-12-10 at 09.47.57WhatsApp Image 2017-12-10 at 09.47.58