festival-znanosti
Festival znanosti – četvrtak, 19. travnja u 16h
Travanj 17, 2018
46359036_2092150387508189_55871030530408448_n
Postali član UNESCO ASPNet mreže udruženih škola!
Studeni 18, 2018

Projekt – Muzej iz prve ruke

muzej-iz-prve-ruke

Projekt Muzej iz prve ruke provodi Muzej hrvatskih arheoloških spomenika Split u suradnji s Graditeljsko-geodetsko tehničkom školom Split.

Na projektu će tijekom 11 mjeseci sudjelovati ukupno 130 učenika Graditeljsko-geodetske tehničke škole. Sadržaj projektnih aktivnosti prilagođen je smjeru obrazovanja učenika – građevinskih, arhitektonskih i geodetskih tehničara. Učenici će u tjednima nakon službenog predstavljanja projekta obići muzejski postav, a u nekom od budućih dolazaka i muzejsku čuvaonicu, konzervatorsko-restauratorske radionice, službu za izradu tehničke dokumentacije, arheološki lokalitet Biskupija i arheološki park Crkvine, sve u pratnji muzejskih stručnjaka.

U sklopu aktivnosti savladavat će i praktična znanja uz mentorstvo nastavnika stručnih predmeta i muzejskih djelatnika. Sudjelovanjem na projektu učenici će imati priliku “iz prve ruke” od muzejskih stručnjaka učiti o geodetskim mjerenjima na arheološkom lokalitetu, izradi crteža arheoloških nalaza u mjerilu, infrastrukturnom uređenju arheološkog parka i drugim praktičnim znanjima koja vrlo lako mogu povezati s naučenim u školi. Tako učenici sudjelovanjem na projektu stječu nova znanja i vještine koje mogu povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada, usmjerava ih se prema visokom obrazovanju dok ujedno postaju sudionicima kulturnih aktivnosti u zajednici i upoznaju se s muzejskim poslovima.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture. Projekt je prijavljen na Otvoreni poziv “Umjetnost i kultura za mlade”, u sklopu Europskog socijalnog fonda, Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020.

Više na http://www.mhas-split.hr